Over Exclaimer

Geschiedenis

In 2000, creëerden Gary Levell, Chris Crawshay en Andrew Millington samen hun software voor e-maildisclaimers en -handtekeningen: Exclaimer.

Exchange bood geen mogelijkheid om een disclaimer of handtekening toe te voegen, dus verschillende klanten bij het IT-bureau van Millington en Crawshay hadden hun om een oplossing op maat gevraagd.

Ervan uitgaand dat het een fluitje van een cent zou zijn, zochten ze in eerste instantie online naar out-of-the-box-producten – tevergeefs. Ze zagen een gat in de markt, trokken Gary Levell aan als hoofdontwikkelaar en putten uit al hun ervaring en knowhow om een product te creëren dat niet alleen voldeed aan de behoeften van hun klanten, maar ook alles was wat ze van software verwachtten: sterk, eenvoudig en ondersteund door geweldige service.

Deze kernwaarden zijn in ruim tien jaar ongewijzigd gebleven.

Mensen

Maar de organisatie is in 15 jaar wel veranderd: van drie ondernemers is het uitgegroeid tot een internationaal team van 50 medewerkers met verschillende specialiteiten, van ontwikkelaars tot grafisch ontwerpers en zelfs data-analisten.

Exclaimer waardeert de diversiteit van alle bijdragen, niet alleen die van de onverzettelijke, systematische medewerkers van de technische support, maar ook die van de creatieve, fantasierijke softwareontwikkelaars, en van alle andere medewerkers. Aangezien de oprichters zelf een breed scala van talenten en persoonlijkheden vertegenwoordigen, zit in de Exclaimer-cultuur het besef ingebakken dat eersteklas producten, diensten en ideeën gebaseerd zijn op uiteenlopende talenten, leerstijlen en visies.

Cultuur

Maar iedereen bij Exclaimer heeft bepaalde dingen gemeen: onze kernwaarden. Kracht, eenvoud en ondersteuning spelen een centrale rol bij alles wat Exclaimer doet of aanbiedt.

Sterke producten moeten onder alle omstandigheden, hoe buitengewoon, ongebruikelijk of veeleisend ook, robuust zijn. Software moet een asset zijn waar het bedrijf van op aan kan. Dat betekent misschien dat Exclaimer zijn producten uit-en-te-na moet testen, maar dat is nu eenmaal de unieke Exclaimer-kwaliteit. Wij stellen onze producten meer op de proef en vergen er meer van dan onze meeste klanten ooit zullen doen. Maar we willen niets aan het toeval overlaten. Eenvoud gaat daarmee hand in hand. De structuur, de interface, de manier waarop we die coderen: onze producten moeten door en door eenvoudig zijn. Hierdoor zijn ze voor u gemakkelijker te begrijpen, te schalen, aan te passen en te onderhouden.

Dat geldt ook voor onze service, want u wordt ondersteund door een team van professionele, toegewijde medewerkers voor wie niets te veel is. Sinds de oprichting van Exclaimer hebben we geprobeerd software te creëren zoals we die zelf zouden willen: betrouwbare, gebruikersvriendelijke software die we gemakkelijk kunnen implementeren. Maar we zouden wel de zekerheid willen hebben dat er altijd hulp bij de hand is als we die nodig hebben.